نشست خبری دومین كنگره پیشگیری از سرطان
نشست خبری مشترك دانشگاه زنجان و موسسه خیریه مهرانه در خصوص كنگره پیشگیری از سرطان



نشست خبری دومین كنگره پیشگیری از سرطان با حضور دكتر جلال بازرگان ریاست محترم دانشگاه زنان و اعضای برگزاری این همایش با اصحاب رسانه، سه شنبه ۲ اردیبهشت ماه  در سالن شهید شهریاری دانشگاه زنجان برگزار شد.

شرح برنامه‌های ستاد برگزاری این همایش از مباحث مطرح در این نشست خبری بود.

رئیس دانشگاه زنجان از برگزاری دومین کنگره پیشگیری از سرطان در استان خبر داد و گفت: این رویداد با هدف ارتقا آگاهی عمومی، گسترش فعالیت‌های پژوهشی و راه‌اندازی مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان در استان زنجان برگزار می‌شود.

جلال بازرگان در نشست خبری دومین کنگره پیشگیری از سرطان  با اشاره به سابقه برگزاری موفق این کنگره در سال گذشته، اظهار کرد: خوشبختانه سال گذشته، توانستیم نخستین دوره کنگره پیشگیری از سرطان را با حضور سخنرانانی از سه کشور خارجی برگزار کنیم. وی با بیان اینکه یک خیریه سال‌ها است که در حوزه درمان و پیشگیری در استان زنجان منشأ برکت و اثرگذاری است، افزود: دانشگاه نیز در راستای مسئولیت اجتماعی خود و با هدف حل مسائل جامعه، از چنین اقدامات خیرخواهانه‌ای استقبال می‌کند.

رئیس دانشگاه زنجان عنوان کرد: با پیشنهاد این خیریه فعال در حوزه سرطان، دانشگاه با رویکرد مسئله‌محوری وارد میدان شد و همکاری علمی و پژوهشی با این مجموعه را آغاز کرد. امیدواریم این کنگره در سال‌های آینده با گستردگی و عمق بیشتری ادامه یابد. بازرگان از آغاز روند تأسیس مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان، گفت: با ایجاد این مرکز و رسانه‌ای شدن فعالیت‌های آن در سطح استانی و ملی، می‌توانیم اطلاع‌رسانی گسترده‌تری برای ذی‌نفعان و فعالان این حوزه داشته باشیم.

ایشان با تأکید بر اهمیت نشر دستاوردهای این کنگره، اظهار کرد: تولید و انتشار تخصص‌ها، اطلاعات و مقالات علمی در حوزه پیشگیری از سرطان، نه‌تنها برای کشور بلکه حتی برای خارج از مرزها نیز مفید خواهد بود. این اقدامات علاوه بر بُعد درمانی، واجد ارزش انسانی و اجتماعی بالایی هستند.

در ادامه دبیر علمی دومین کنگره پیشگیری از سرطان از برگزاری این رویداد علمی با ۸ محور اصلی، برگزاری پیش‌همایش‌های تخصصی و تمرکز بر موضوعات نوین علمی مانند نانوتکنولوژی و بیوانفورماتیک خبر داد.

محمدحسین شهیر اظهار کرد: پس از تجربه موفق سال گذشته، امسال نیز دومین دوره کنگره پیشگیری از سرطان با گستردگی بیشتر و موضوعات متنوع‌تر از تاریخ ۹ تا ۱۰ مهرماه برگزار خواهد شد.  او با اشاره به محورهای علمی امسال، گفت: امسال علاوه بر محورهای قبلی، موضوعات فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج نیز به کنگره اضافه شده است. همچنین در حوزه ژنتیک و تکنولوژی، محورهایی چون نانوتکنولوژی و متابولومیکس و در بخش تحلیل داده، بیوانفورماتیک به محورهای علمی اضافه شده‌اند.

شهیر با اشاره به بار اقتصادی سرطان، افزود: در محورهای امسال، موضوعات اقتصاد سلامت و بیمه نیز گنجانده شده است و این بخش‌ها به طور جدی‌تری دنبال خواهد شد. همچنین حوزه‌های تغذیه، علوم ورزشی، روانشناسی، عوامل محیطی، جغرافیا و محیط‌زیست نیز در فهرست محورهای کنگره قرار دارند. وی با تأکید بر اهمیت جذب مقاله، گفت: سامانه دریافت مقالات راه‌اندازی شده و علاقه‌مندان می‌توانند تا تاریخ ۱۰ تیرماه آثار خود را ارسال کنند.

دبیر علمی کنگره با اشاره به تفاوت‌های دوره جدید، افزود: یکی از تفاوت‌های مهم امسال، الزام درج پیام ترویجی در تمامی مقالات ارسالی است. هیچ مقاله‌ای بدون بخش پیام ترویجی پذیرفته نخواهد شد. همچنین امسال چند پیش‌همایش با حضور اساتید و افراد اثرگذار در زمینه پیشگیری از سرطان برگزار خواهد شد.

در ادامه دبیر دومین کنگره پیشگیری از سرطان از تشکیل ۷ کارگروه تخصصی در دانشگاه زنجان و یکی از خیریه‌ها خبر داد و گفت: این کارگروه‌ها در راستای مقابله علمی، آموزشی و فرهنگی با عوامل بروز سرطان فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

امید رحمانی با بیان اینکه همکاری منسجم بین دانشگاه زنجان از دو سال پیش آغاز شده، اظهار کرد: این هم‌افزایی در راستای هدف‌گذاری و بهره‌مندی از آخرین یافته‌های علمی ملی و بین‌المللی برای آموزش و پیشگیری از سرطان در سطح جامعه صورت گرفته است. وی با اشاره به اینکه آلودگی‌های محیطی از مهم‌ترین عوامل بروز سرطان هستند، افزود: بررسی و پایش آلاینده‌های آب، خاک و هوا یکی از محورهای اصلی فعالیت‌ها است که در قالب کارگروه‌های سنجش، پیشگیری و پاک‌سازی دنبال می‌شود.

رحمانی ادامه داد: در این راستا، دانشگاه زنجان تلاش کرده است با ورود دانشکده‌های مختلف از جمله مهندسی، کشاورزی، علوم پایه، علوم انسانی و تربیت بدنی، رویکردی چندبعدی به موضوع پیشگیری از سرطان داشته باشد. همچنین مسائل مربوط به سلامت روان، سبک زندگی، تغذیه سالم و فعالیت بدنی نیز به طور جدی دنبال می‌شود. وی از راه‌اندازی مرکز تحقیقات پیشگیری از سرطان در دانشگاه زنجان خبر داد و گفت: این مرکز علاوه بر انجام پژوهش‌های بومی، ارتباط علمی با تحقیقات بین‌المللی را نیز برقرار خواهد کرد.

دبیر دومین کنگره پیشگیری از سرطان با اشاره به راه‌اندازی مجله تخصصی در این حوزه خاطرنشان کرد: مجوزهای لازم برای انتشار ژورنال پیشگیری از سرطان در حال اخذ است و این نشریه می‌تواند بستری برای نشر تحقیقات علمی و تخصصی باشد.

رحمانی تولید محتوای آموزشی برای عموم مردم را از دیگر اقدامات این مجموعه دانست و گفت: یکی از اهداف اصلی، انتقال مفاهیم علمی پیچیده به زبان ساده برای استفاده عموم جامعه و گروه‌های تولید محتوا است. وی  از برنامه‌ریزی برای تدوین یک واحد درسی تحت عنوان زندگی سالم در دانشگاه‌ها و احتمال تأسیس رشته‌ای مستقل در این حوزه خبر داد و گفت: این اقدام در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و ارتقای سطح آگاهی جامعه نسبت به سبک زندگی سالم و مقابله با عوامل بروز سرطان است.


ارسال شده در مورخه: 02-02-1404
آخرين اخبار با موضوع: دفتر ریاست و روابط عمومی


نشست خبری دومین كنگره پیشگیری از سرطان
نشست خبری مشترك دانشگاه زنجان و موسسه خیریه مهرانه در خصوص كنگره پیشگیری از سرطان


جلسه عمومی
بحث و تبادل نظر در خصوص زمین های دانشگاه


فراخوان
جذب نیروی امریه سربازی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

پربازدیدترین مطلب در زمینه:
دفتر ریاست و روابط عمومی

انتصاب مدیران اداری و برخی از گروه های آموزشی دانشگاه

ادامه اخبار با موضوع دفتر ریاست و روابط عمومی


ارتباط با دانشگاه زنجان

به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید