خانه :: اساتید :: اخبار
بروزرسانی: 7-10-1399
مجلات جعلی

مجلات جعلی (hijacked journals) یا تقلبی(Fake)چه ژورنالهایی هستند؟

      وب سایت هایی جعلی هستند که توسط یک شخص ثالث  و با نام و نشان  مجلات علمی قانونی  که عموماً وب سایت ندارد جهت ارائه به دانشگاهیان برای انتشار تحقیقاتشان ایجاد می گردند.

از کجا می توان به جعلی یا hijacked بودن یک مجله پی برد؟

 ۱.  حتما عنوان مجله را در گوگل سرچ کنید. می دانید که در بسیاری از وب سایتهای دیگر در مورد مجله مطالبی را درج میکنند. یا به صورت ساده اسم ژورنال  hijacked + را در گوگل سرچ کنید اگر آن وب سایت لو رفته باشد حتما راجع به آن مطالبی را نوشته اند.

2. وب سایت این ژونالها عموماً به تازگی طراحی می شوند و زمان ثبت دامین مربوط به یک یا دو سال اخیر می شود. شما می توانید با مراجعه به سایت  http://whois.com به زمان دامین خریداری شده و طراحی آنها پی ببرید. هرچند ممکن است مواردی باشد که وب سایت اصلی یک مجله معتبر نیز تازه طراحی شده باشد.

3. دقت کنید ویژگی اصلی مجلات جعلی یا hijacked عدم داوری و مطالبه سریع هزینه های چاپ می باشد. به این نکته دقت کنید مجله ای که ISI و دارای ضریب تاثیر هیچ گاه به مقاله ای بدون کامنتهای داوری پذیرش نمی دهد.

4. پوسته ظاهری این مجلات عموماً به صورت تمپلیت های آماده خریداری می شود و یا در غیر این صورت چند گزینه ساده مانند ارشیو، تماس با ما در سایت موجود می باشد.

5. شما می دانید که اگر مجله ای ای اس ای بوده و یا دارای ضریب تاثیر باشد بنابرین طی سالهای متمادی با ارزیابی و پایش دقیق مقالات خود به این مرحله رسیده است پس بنابراین دارای ارشیو قوی از مقالات خود می باشد. در مجلاتی که جعل می شوند عموما جاعلان آنها دسترسی به آرشیو مقالات مجله اصلی و معتبر ندارند بنابراین یا آرشیوی تشکیل نمی دهند یا اگر تشکیل بدهند به تعداد انگشتان دست می رسد.

6. حتما آرشیو این مجلات را چک کنید و با سرچ عناوین مقالاتی که در وب سایت قرار داده شده است مطمئن شوید که مقالات در جای دیگر چاپ نشده باشند. خیلی جالب است که بدانید چون این افراد به آرشیو مجله اصلی دسترسی ندارند برای گمراه کردن پژوهشگران اقدام به تشکیل آرشیو مقالاتی می کنند که قبلا در مجلات دیگر چاپ شده است.  

7. اسم ژورنال را به همراه ادیتور اصلی سرچ کنید. در این صورت مطمئن باشید به اسم ادیتور اصلی میرسید وقتی به اسم ادیتور رسیدید به دنبال ایمیل ایشان بگردید. عموما ادیتورهای ژورنالها اعضای هیئت علمی هستند و ایمیل ژورنالی آنها در وب سایتهای مختلفی درج شده است. ایمیل ژونالی ادیتور را با ایمیل درج شده در وب سایت های جعلی تطبیق دهید. مسلما اختلافاتی را می یابید. چرا که یک یوزر نیم برای اولین و اخرین بار ثبت می شود و امکان جعل دقیق آن وجود ندارد. جاعلان این وب سایت ها عموما از ایمیلهای ازاد مثل یاهو و جیمیل استفاده می کنند.

8. وب سایت مجلاتی هستند که موازی با وب سایت اصلی ساخته می شوند و دقیقا شکل و ظاهر وب سایت ژورنال اصلی را حفظ می کنند تا پژوهشگران را به اشتباه بندازند. به ادرس این وب سایت ها دقت کنید عموماً بسیار شبیه هم هستند و تنها دریک حرف با یکدیگر تفاوت خواهد داشت. برای پی بردن به وب سایت اصلی به سرچ آن مجله در وب سایتهای مختلف بپردازید. اکثر وب سایتهای دیگر به ژورنال اصلی و شناخته شده لینک می دهند. در انجام این کار دقت کنید.

9.  این ژورنالهای به شما برای ارسال مقاله ایمیل می دهند. شما باید بدانید که مجله ای که معتبر و دارای ضریب تاثیر است برای جذب مقاله به پژوهشگران ایمیل نمی دهد. در واقع ژورنالها ی معتبر هیچ احتیاجی به دادن ایمیل ندارند.

  • مجلات جعلی (hijacked journals) یا تقلبی(Fake) در نهایت چه می شوند؟

در نهایت این ژورنالهای شناسایی شده و بعد از مدتی بنا به شکایت صاحبان اصلی مجله، وبسایت جعل شده حذف و کلیه هزینه انجام شده از سوی پژوهشگر از بین خواهد رفت و احتمالا وجهه خوبی از لحاظ علمی به دلیل قرار گرفتن مقاله فرد در ژورنال مربوطه نخواهد داشت. پس حتما ۹ مود اشاره شده در بالا را با دقت بررسی کنید.

 

 

بازدید امروز: 3